2019. május 11., szombat

Rövid számvetés

Éppen két hét múlva megint Magyarországra repülök, hogy az otthoni vizsgáimat teljesítsem. Leuvenben a szorgalmi és a vizsgaidőszak között két hét tanulási idő van, amikor se órák, se vizsgák nincsenek. Ekkor van lehetőségem levizsgázni az otthoni tárgyaimból.
Eddig tizenkét hetet töltöttem el Belgiumban, kilencet Húsvét előtt és hármat azóta. Még kettő maradt a szorgalmi időszakból, amiből a második már nem lesz nagyon "munkás", az órák nagy részén az utolsó alkalom ún. Q&A-session, azaz a kérdések és válaszok alkalma, a vizsga előtti utolsó lehetőség, hogy megkérdezzük, ha valami nem világos.
A leuveni vizsgaidőszak június utolsó három hetében lesz. Egyébként itt is és otthon is öt-öt tárgyból fogok vizsgázni.
Habár már eléggé május van, a maximum hőmérséklet eddig 15°C volt, éjszakánként inkább 2-3, néha 4-5 °C van. Az elmúlt héten még sapkában és sálban kellett útnak indulni a hűvös szélben és szakadó esőben. A nyár közeledtét mégis jelzi, hogy a téren már üzemel a szökőkút. Még akkor is, ha a vizet elfújja a szél, és mellette szakad az eső, és csak 7-8 °C van.
Tegnap egy újabb külvárosi övezetet fedeztem fel, busszal. Észak-nyugati irányban, a körgyűrűn kívül, a vasút másik oldalán óriási park van tavakkal és játszóterekkel. Ha sikerül jól haladnom a tanulással, jövő héten marad időm valahova messzebbre is kirándulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése