2019. július 4., csütörtök

A közlekedésről

Ebben a bejegyzésben a múlt hét végi, vizsgák utáni kirándulások közlekedési helyzetéről írok. Az első nagy élmény a csütörtöki Villers-la-Ville-i látogatás volt, amikor Ottignies-ből Villersig a már ismerős, kedves, összefirkált motorvonattal utaztunk. A vallon megállóba a következőképpen érkezik meg a személyvonat:
A megállóra is érdemes jobban odafigyelni, ugyanis az áprilisi ottlétem óta kicserélték a bódék falát, így azok nincsenek (teljesen) összefirkálva.
)-: Húsvét előtt...
...Húsvét után :-)
A következő napon a Dunkerque-i utazás következett. Gentből egy jellegtelennek tűnő motorvonattal utaztunk De Pannéig, amely közben 160 km/h sebességgel volt képes haladni. Ezt követően a Dunkerque-i közlekedési társaság ingyenesen igénybe vehető Iveco buszait próbáltuk ki, mindenféle színben. A De Panne-i állomás intermodális csomópontjánál még a tengerparti villamos is feltűnt, bent az épületben pedig egy hagyományos pad, a tetején vitorlavirággal.

Szombaton óránként három vonat is ment a tenger felé Belgium keleti részéből Leuvenen keresztül. A fél kilences tizenkét kocsis oostendei inter city már Leuvenbe olyan tömötten érkezett, hogy a kiscserkészek és a családosok gyermekei hármasával ültek két helyen, továbbá az ülések között végig álltak az emberek. Elképesztő hangulat volt a tömött vonaton. Gentig utaztam, természetesen végig álltam én is. Brüsszelben többen is úgy jártak, hogy nem fértek fel a vonatra, főleg a babakocsisok. Tényleg nem maradt több hely. A mi kocsink előterében két babakocsis család volt a WC-ajtó előtt hűtőtáskán ücsörgő nagymamával. Az egyik gyereket a levegőben pelenkázták át, a csomagot szerencsére az egyik brüsszeli állomáson ki tudták dobni egy kukába. Ahol én álltam, ott egy kutya is el volt rejtve az emberek láblabirintusai között, az ülések alatt. Aztán egyszer csak a kutya elindult. Ezt úgy vettem észre, hogy a két lábam között próbált átjutni a másik oldalon játszó gyermekekhez. A tengerpartra utazás és a napsütéses idő felett érzett öröm persze mindenkivel minden nehézséget elfeledtetett. Gentből hazafelé a vonatról készítettem a baloldali képet Brüsszel-Nord állomáson. Ebédidőre kicsit összejöttek a késések mindenhol, még a "német szupervonatnál" is...

Végül még egy sztori... Csütörtökön Villersből hazafelé jövet a leuveni vasútállomás mellől éppen az orrunk előtt fordult ki egy menetrend szerinti busz, majd megállt az út közepén, a sofőr bekapcsolta a vészvillogót, aztán leszállt és odament az ingyen Pepsi Colát osztogatókhoz, kért egyet ő is, majd visszaszállt a buszra és vitte tovább az utasait.
Egyébként a Pepsis stand nem csak csütörtökön, de szombaton is megajándékozott egy doboz jéghideg kólával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése